zondag 29 april 2012

Blij! 23

Afgelopen week werd ik blij van....

...een heerlijk dagje naar de sauna met Manlief. Casper een dagje bij A. en M. en wij heerlijk badderen, ontspannen en zweten. Zo lekker!

....mooie regenluchten. Niets zo mooi en mysterieus als een regenbuienlucht! En nog mooier; met een regenboog!
Met dank aan A; heb de foto van haar facebookpagina gepikt (: Zelf niet altijd een toestel bij de hand als ik een mooie lucht zie.....

.....een boterham die bijna opgegeten is. Het ziet er eindelijk naar uit dat Casper eindelijk brood gaat eten. Met dank aan het kinderdagverblijf dat allerlei trucjes probeert en dit graag met ons deelt.



.....Casper die goed in de kinderstoel zit en dat ook graag doet!


.....het uitzicht op een weekje meivakantie. En nu is het dan zover. Een heerlijk weekje lui doen ligt voor me. Althans; voor zover dat mogelijk is met een kind van 8 maanden en Manlief die geen vakantie heeft. Ach, het niet hoeven werken is al een heerlijk idee!

Op naar de volgende week!

Meer ‘Count your blessings’ vind je bij: Effie - Ankie- Martine - Maartje - Philomeen - Belinda - Marit - Froukje -Anne - Marielle - Judith - Maartje- Maureen - Marie-Lu - Aukje - Jolanda - Marlous - Saskia -Sacha - Carla - Tess - Sjaantje - Isabelle - Marjan - Mickey - Mieke - Margriet - Marieke -Barbara - Anouk - Linda - Kitty - Zeeuwse mama - Janie - Cristian - Dee Amanda Russel -Jona - Fiene - Danique - Hanneke - Carolien - Brigitta - Michelle - Annika - Suus - Bianca -Sandra - Karin, Marloes & Stephanie

zaterdag 21 april 2012

Opgeruimd.....

Misschien is het jullie al eerder opgevallen in één van mijn blog's; ik ben best wel een opgeruimd persoon. En dan heb ik het even niet over mijn karakter (: Ik hou wel van een opgeruimd huis. Jammer dat Manlief er niet zo over denkt... Dat betekent vooral dat ik de rommel zie en deze dan ook maar opruim.
Ook achter de kastdeuren zie ik graag opgeruimde planken. Zo stortte ik mij vandaag maar eens op onze apothekerskast in de keuken. Hoewel onze keuken mij totaal niet aanstaat (maar ja, je moet financiële keuzes maken als je een huis koopt, we hebben wel een fantastische badkamer...), ben ik wel gek op de apothekerskast die er in zit. Zo'n kast wil ik absoluut weer in een eventuele nieuwe keuken; je kunt er veel in kwijt en hebt goed overzicht. Nadeel is alleen wel dat, omdat je er zoveel in stopt, je het overzicht soms een beetje kwijt raakt. Hoog tijd dus om de boel eens te inspecteren en weer een beetje orde aan te brengen! En dat was nodig.....

Dit was allemaal over de datum.....Nu zijn wij geen watjes en eten best nog eens spullen die over de datum gaan maar dit was te gortig.

Opgeruimd staat netjes


We kunnen weer nieuwe voorraad gaan verzamelen

Toen ik bezig was, nam ik gelijk de koelkast ook even mee. Ook daar spullen die over de datum waren.

Als ik al die spullen zie die over de datum zijn, besef ik me maar weer eens dat ik nog veel duurzamer kan leven! Hoog tijd voor actie.

woensdag 18 april 2012

Blij! 22

Er was weer veel moois te zien in de natuur afgelopen week. Zelfs in onze vinexwijk met veel steen en gelukkig ook nog aardig wat stukken groen....
De eerste jonge eendjes!

Mooie bloesems

En in onze tuin bloeien de tulpen!


Verder......
...speelde Casper verstoppertje met zijn speelkleed....


....en is ie (voorlopig nog) dol op honden (in ieder geval op Sjep!)
Tja, en deze foto behoeft geen toelichting......Ben en Jerry maken mij altijd blij! En nu ook nog nieuwe smaken ook!


Op naar de volgende week!

zondag 15 april 2012

Blij! 21

Afgelopen week werd ik blij van......

Vader (Manlief) en zoon (Casper) samen op het voetbalveld. Casper ging voor de eerste keer mee om naar de sportieve uitspattingen van zijn vader te kijken. Echt genoten hebben we niet want vlak na het nemen van deze foto kwam Manlief er achter dat hij zijn portomonnee kwijt was en met het oplossen van dat 'probleem' ben ik de rest van de middag druk geweest :(

Op naar de volgende week!

maandag 9 april 2012

Ondeugend

Hoewel Casper nog niet kan kruipen of tijgeren, komt ie al in redelijk wat hoeken van de kamer door te rollen. En hij gaat dan al echt op onderzoek uit. Zo stond afgelopen week ineens de dvd-speler aan en kreeg hij vandaag al bijna een plant op zijn hoofd omdat hij aan de bladeren liep te trekken (de plant staat op de grond...). We moeten dus gaan opvoeden. Helaas begrijpt hij nog niet wat de zin "Dat mag niet, Casper" betekent. Of je het met enige stemverheffing of gewoon zegt, met of zonder opgegeven vingertje; het maakt niets uit. We krijgen een big smile terug en hij gaat gewoon verder. We leggen hem dan maar terug op het speelkleed, de plek waar zijn ontdekkingstocht meestal begint maar even later ligt ie alweer bij de knopjes van de dvd-speler om gewoon weer overnieuw te beginnen. In de box leggen is even leuk maar daar heeft ie het snel weer gezien dus dan leggen we hem maar weer op de grond en zo begint het riedeltje weer overnieuw. Iemand opvoedtips?

zondag 8 april 2012

Blij! 20

Afgelopen week werd ik blij van.....


Rommeltje...

Alles naar buiten...


Gelukkig bleef het droog..

Resultaat...alleen ons tuingereedschap moet nog opgehangen worden. Daarvoor moet er eerst nog een stellage worden gemaakt.

Genoeg ruimte om nieuwe troep te verzamelen!
- een opgeruimde schuur! Toen we bijna drie jaar geleden in dit huis kwamen wonen, hebben we alle troep in de schuur gezet zonder enige vorm van selectie. Hoog tijd dus om eens wat orde in de chaos te scheppen. We ruimden alles uit, veranderden de inrichting, zochten uit wat weg kon en bewaard moest blijven en ruimden weer in. Daarna ging er een fikse auto met afval naar het scheidingsstation!
Het resultaat mag er zijn!

Ook genoot ik van;
- het onverwachts mooie weer op (goede) vrijdag
- de geslaagde logeerpartij van Casper
- een gezellige wandeling met J. en Casper op dinsdag
- de relaxte paasdagen zonder enige verplichtingen
- de schone longen van Casper; de puf mag de kast weer in

Op naar de volgende week!

Logeren

Casper is voor het eerst uit logeren geweest. Afgelopen vrijdag heeft hij een nachtje geslapen bij vriendin D. en haar gezin. De jongens van D. (5 en 8 jaar oud) hadden zich er al helemaal op verheugd en waren door het dolle heen toen Casper vrijdag arriveerde, te samen met een bult aan spullen die mee moesten voor dat ene nachtje. Nee helaas, Casper 'travelt' nog niet 'light'.
Zelf vond ik het maar wat spannend. Ik had de hele week al een knoop in mijn maag. Casper naar het kinderdagverblijf brengen vond ik geen probleem maar het eerste logeerpartijtje was toch een ander verhaal. Zou hij het wel leuk vinden? Gaat hij ons niet te veel missen? Hij krijgt toch geen heimwee?
Maar nee.....gelukkig is het allemaal prima verlopen! Casper heeft het leuk gehad, heeft veel gelachen en vond het geweldig om de hele tijd twee grote jongens om hem heen te zien. Hij heeft goed gegeten, gedronken en geslapen. Het enige minpuntje was dat hij zaterdagochtend al vroeg van zich liet horen; om 05.45 uur. Maar dat was vooral minder voor D. en haar Manlief. Casper had vooral honger.....
Manlief en ik hebben genoten van een avondje schouwburg en een dag ongehinderd doorwerken aan het opruimen van de schuur. We hadden het te druk om hem echt te missen, hoewel het 's ochtends bij het opstaan wel erg stil en leeg was. Toen we hem gingen ophalen kon het mij opeens niet snel genoeg gaan, ik wilde mijn zoon terug! En wat een big smile toen hij ons weer zag.......Genieten!

zondag 1 april 2012

Blij! 19

Afgelopen werd ik blij van.......


Casper's eerste creatieve uitspattingen...


Mijn eerste Italiaanse ijsje van dit jaar....

Prachtige bloesems....

Verder ging ik lekker een dagje met vriendin T. naar het Sanadome. Heerlijk badderen, weken en bijkletsen. Traditiegetrouw sloten wij de dag af in een Mexicaans restaurant....

Earth Hour

En we deden mee aan Earth Hour en zaten een uur in het donker. Op andere blogs zag ik foto's van mooie, brandende kaarsen. Daar hebben Manlief en ik geen moment aan gedacht. DOM! Wij zaten echt in het donker. Ach....weten we dat voor volgend jaar!

Op naar de volgende week!

Meer ‘Count your blessings’ vind je bij: Effie - Ankie- Martine - Maartje - Philomeen - Belinda - Marit - Froukje -Anne - Marielle - Judith - Maartje- Maureen - Marie-Lu - Aukje - Jolanda - Marlous - Saskia -Sacha - Carla - Tess - Sjaantje - Isabelle - Marjan - Mickey - Mieke - Margriet - Marieke -Barbara - Anouk - Linda - Kitty - Zeeuwse mama - Janie - Cristian - Dee Amanda Russel -Jona - Fiene - Danique - Hanneke - Carolien - Brigitta - Michelle - Annika - Suus - Bianca -Sandra - Karin, Marloes & Stephanie